Inchirieri de maşini în Cuba: piperat faţă de Timişoara

inchirieri-masini-cuba-scump-fata-timisoara

De curiozitate, am căutat închirieri de maşini în Cuba, mă rog, expresia cu maşini e mai potrivită la Timişoara, acolo, la Havana se foloseşte temenul de rent a car. În fine, ca să fie şi mai americănesc am căutat cu Bing, nu cu Google, că am auzit că ei, cubanezii, nu folosesc Google, că e prea imperialist…

Şi pe primul loc la căutările mele cu bing-ul a fost un site care mi-a tăiat respiraţia. RentacarCuba e un jeg! Neoptimizat pentru telefonul mobil, ne-nimic.

Iar ceea ce m-a dat pe spate a fost încă de la început preţul: ăia fac închirieri de maşini cu preţuri de la 78 de dolari pe zi în sezon, şi extrasezonul este de la 68 dolari! Vorba celor din reclamă, scump, dincolo de Ocean este mai ieftin. Păi dacă în Europa s-ar pracica astfel de preţuri la închirieri de maşini ar fi jale, n-ar mai lua nimeni.

Staţi să vedeţi, trecem de faptul că sezon-extrasezon sunt nişte noţiuni de labe triste pentru o ţară tropicală, dar la orice închirieri de maşini tipii ăia cer o granţie de 200 dolari. Plus o asigurare de 15 dolari pe zi! Jaf la drumul mare.

Încă n-aţi auzit totul. Bun, te duci la ei dar tebuie să fii bine pregătit de acasă, nu cumva să mergi cu carduri bancare emise de vreo bancă americană că ai mierlit-o, ciuciu închirieri de maşini în Cuba, că se pare că-i cam doare-n cot de dezgheţul relaţiilor politice. De fapt, cam aşa este peste tot în lume, întâi vine politica să deschidă drumul şi abia apoi urmează şi economia. Da, dar dacă ai euro sau dolari, nu contează, doar să ai, ei doar la atât se împotrivesc, la carduri, să-i dea statul cubanez în cap la bancherul american.

Am fost curios ce fel de închirieri fac ei, ce maşini oferă dar mare lucru nu văd din site-ul lor, maşini banale şi care-s bune la cărat. Nu, n-au maşini americane!

Îmi aduc aminte de un prieten care locuieşte la Munchen şi care mi-a povestit cum a fost vacanţa lui undeva la plajă, nu mai ţin minte unde, cred că nici el nu mai ştie. Zicea că nici nu e cazul să te-apuci să apelezi la serviciile de închirieri de maşini, că ăia te jumulesc cum te văd că eşti străin, iar pe nemţi vă daţi seama că-i dibuiesc imediat. Nu numai pentru că-s blonzi.

Bun, am fost curios ce dă şi Google ca primul site de închirieri de maşini… ei ziceau că e CarrentalCuba dar cu preţuri ceva mai mici. Nu mult, însă aveau maşini Kia Picanto pe care la noi nu le dă nimeni la închiriat. Că-s mici de aia…

Deci, dacă vă trece vreodată prin cap că la Timişoara se fac preţuri mari la serviciile de închirieri de maşini, mergeţi în Cuba! Şi rămâneţi acolo…

PS: Am uitat să vă spun, că nici cel de-al doilea site nu e pentru telefoane mobile, cred că şi bănuiesc de ce, că nu se prea folosesc celularele pe-acolo. Şi, mai cred că dacă vrei să-nchiriezi o maşină trebuie să alergi puţin…