Pagube in sectorul de inchirieri auto la englezi

permis necesar la inchirieri autoLa doar o zi dupa renuntarea la permisele de conducere traditionale, englezii se plang ca nu pot face inchirieri auto. Principalul motiv este acela ca site-ul departamentului pentru permisele auto – DVLA – cade frecvent, ceea ce face imposibil firmelor de rent a car sa verifice istoricul auto al unui sofer oarecare. Ce se intampla, ca sa apelezi la un serviciu de inchirieri auto nu mai prezinti vechiul permis de conducere ci un cod care are valabilitate 72 de ore… si de aici apar problemele.

Am incercat sa fac un exercitiu despre ce s-ar intampla daca aici, la Timisoara, o persoana ar apela la o firma de inchirieri auto si  ar proveni din sistemul englezesc. Se da omul jos din avion iar la aeroport se intalneste cu reprezentantul firmei de rent a car si vrea sa-si ia masina pentru care a facut o rezervare online.

Agentul de inchirieri auto ii cere codul de permis de conducere. Incepe verificarea pe site-ul ministerului public, daca omul are permis, daca nu a facut vreo boacana, in fine tot tacamul necesar pentru un serviciu de inchirieri auto. Si daca site-ul nu functioneaza? Si daca nu mai e valabil codul, caci doar 72 de ore e termenul lui de gratie!?

Daca din cine stie ce motiv este intrebat de sanatate de un agent de circulatie de la noi despre permisul de conducere!? Ce face agentul, intra pe net sa vada daca „persoana“ cu masina de la inchirieri auto are permis? (Eu, personal, cred ca vrea sa scape de probleme si-i spune omului „hai, cara-te“! Doar daca n-o fi facut vreo boacana vizibila sa fie obligat sa-si bata capul…)

Probleme mari, pe care Guy Walters (un fel de CT Popescu al englezilor, acru si prezent peste tot) le remarca si el intr-un articol din Daily Mail . O alta chestiune care a scapat din vedere celor care au bagat permisele auto englezesti la tocatorul de hartie este gratuitatea serviciului. Adica, indiferent daca faci sau nu inchirieri auto sau ai nevoie de datele din permis la un concurs ca sa ocupi un job, sa apelezi la site-ul DVLA si acesta sa fie „mort“ te costa bani! Asta in timp ce se presupune ca serviciul online este free…

Dar, din fericire, la noi nu sunt probleme! La noi, cei care fac inchirieri auto sunt mai degraba preocupati sa primeasca tot inventarul inapoi, sa nu li se fure trusele de prim ajutor obligatorii pentru dotarea oricarei masini, fie ca este sau nu de inchiriat. Noi n-avem probleme de acest gen, pe noi nu ne afeceteaza aceasta chestiune specifica firmelor de inchirieri auto, fie ca sunt din Timisoara sau Arad sau Bucuresti, nu, noi avem probleme cu cei care fac legile, astfel incat sa poti circula cu un permis fals!

Si, daca aici, la Timisoara, s-ar face inchirieri auto fara verificarea pe internet a permisului de conducere, ar fi oare vreo problema?