Inchirieri auto: se cauta seara si pe-ndelete. Ca pe femei si nu doar in Timisoara…

woman-carRomânia este o țară atipică din multe puncte de vedere, iar piața de inchirieri auto nu face nici ea excepție. Cei care sunt utilizatori obișnuiți ai serviciilor de rent a car știu că ofertele cele mai bune nu sunt, în niciun caz, de la firmele care plătesc anunțuri pentru a apărea pe net în căutările Google. Așa se face că, la închirieri auto, cea mai bună ofertă nu va fi, NICIODATĂ, cea de la o firmă despre care dai printr-un anunț găsit pe Google. Cum ne dăm seama de acest lucru? Voi încerca să vă explic în rândurile următoare, căci o afacere de închirieri auto este unul dintre puținele lucruri din România care merge bine, dar trebuie să știți că regulile de aici sunt cu totul altele decât cele din Occident.

Atunci când căutăm pe net după închirieri auto, Google vă oferă rezultatele cele mai relevante într-o ordine prestabilită. Primele vor fi cele plătite prin propriul sistem de publicitate, respectiv AdWords. Acestea se identifică ușor, au o mică etichetă galbenă cu textul „Anunț”. Adică, în primele două-trei poziții vei găsi, mai ales în prima parte a zilei, firme de închirieri auto care-și plătesc anunțurile. Respectiv anunțuri care oferă mașini de închiriat ieftine, rent a car, închirieri auto ieftine, închirieri mașini, etc. Apoi, spre seară, acestea dispar. Am să vă explic, dar deocamdată rețineți că aceste oferte de închirieri auto nu sunt deloc ieftine. La fel este peste tot, Bucuresti sau Timisoara, tot aia e…

Prin sistemul AdWords fiecare firmă care se ocupă cu închirieri de mașini are stabilit un buget zilnic, dar nu numai la închirieri auto funcționează așa, aproape orice este legat de publicitate prin Google se desfășoară în acest mod. Așa apare anunțul respectiv cu mașini de închiriat. De câte ori se dă click pe el, haț, Google ia din bugetul respectiv! Și, tot așa, până banii de publicitate destinați pe ziua respectivă se epuizează! De regulă, spre seară, bugetul de publicitate este folosit în totalitate și nu mai apare anunțul. Depinde câți bani se bagă în acest scop, dar oricum aceștia vor fi plătiți de client!

Cine dă click pe anunț? În mod normal cei care caută o firmă de închirieri auto. Dar, în România, din 10 vizitatori ai unui site cu închirieri auto, doar unul este efectiv interesat. Restul este concurența care macină astfel bugetul de publicitate al firmei cu anunțul. Concurența, care nu neapărat că n-are bani destinați anunțurilor cu închirieri auto, dar probabil aceste fonduri sunt investite mai bine în alte scopuri: asigurări auto, mașini de închiriat noi, etc…

Din cele de mai sus ați reținut când este mai bine să căutați firme de închirieri auto: seara! Când majoritatea publicitarilor dispar,măcinați de concurența acerbă. Iar cei care au mai rămas practică niște prețuri de te-ndoaie. Sau, ziua, dar uitați-vă mai atent și faceți comparații. Sunt firme de închirieri auto suficiente… Căutați-le bine, ca pe femei!

Material sponsorizat de Marvomil Rent a Car Timisoara